titel ns16 is

ns16info

nieuws

activiteiten

zaal verhuur

contact


Schrijf je nu in voor de NS16 nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws in je inbox.


25 mei 2013 15.00u:
Boekpresentatie Niemand de deur uit! Vakantieboek voor thuisblijvers van Studio De Leijer

Uitgeverij De Harmonie nodigt je uit voor de presentatie van Niemand de deur uit! Vakantieboek voor thuisblijvers van Studio De Leijer op zaterdag 25 mei om 15.00 uur.

Waarom zou je dagen in een stinkende auto gaan zitten om op een vieze camping municipal te belanden? Blijf gewoon thuis en doe alsof je met vakantie bent. Niemand de deur uit! helpt je op weg naar een geslaagde en ontspannen thuisblijfervaring. Hou jezelf low budget bezig en steek je vrienden de ogen uit met fictieve vakantieverhalen.

download de uitnodiging


22 augustus 2008:
10 jaar Roel Sloot, een lijdensweg in beeld en geluid
Zaterdag 23 augustus wordt om 14.00 u. in Galerie Kathareze ( Tilburg ) de
tentoonstelling 'een lijdensweg in beeld en geluid' geopend van Roel Sloot.
Dit jaar zit beeldend kunstenaar Roel Sloot (Wolvega, 1976) tien jaar in
het vak, en dat wordt gevierd met een uitgebreide overzichtstentoonstelling.

De schilderijen van Sloot kenmerken zich door zijn bijzondere gebruik van
kleur en vorm, en zijn doorspekt met een bescheiden dosis humor. Het is
voor het eerst dat werken uit alle perioden van de laatste tien jaar samen
in één tentoonstelling te zien zijn.

2 april 2008:
Alle namen bekend van het U-Hosenkongress 2008 .
Onder de noemer "We leggen de lat zo hoog dat we er onder door kunnen" wordt op 25 april 2008 het U-Hosenkongress gehouden in NS16. Tilburg gaat de confrontatie aan met Hamburg. Een culturele krachtmeting die haar weerga niet kent. Film, animatie, muziek, performance, beeldende kunst; geen discipline wordt gespaard.
Dat wordt zweten mensen.

Kijk bij activiteiten voor meer informatie.


22 februari 2008:
OPTIMUS PRIME Performance Art & Noisefest .
Op Zondag 2 maart slaan NS 16 en Vatican Analog de handen ineen voor het 'Optimus Prime Performance Art & Noise fest'. Bij performance art, een kunststroming die in de jaren '60 op kwam, gaat het vooral om de relatie tussen de kunstenaar en het publiek. Daarbij kunnen tijd, ruimte, het lichaam van de kunstenaar en het publiek een rol spelen. Vaak met een conceptuele inslag en meestal afkomstig uit de avant-garde, maar de laatste paar jaar vooral vaak een intense beleving voor publiek en kunstenaar waar in een korte periode, zonder verhaallijn, een gevoel of emotie wordt overgebracht.

Kijk bij activiteiten voor meer informatie.


18 januari 2008:
Schrijf je nu in voor my ASS
Colin, Stichting KOP en Stichting Ateliers organiseren de tweede editie van My Artistic Slide Show in NS16!

Op deze avond tonen 15 creatieve ondernemers hun werk kort en krachtig aan het publiek met een eigen slide show van 15 beelden maal 15 seconden. De presentaties zijn van creatieve ondernemers, autonome kunstenaars en toegepaste kunstenaars uit alle disciplines. De eerste editie vond plaats in Breda en nu is de Tilburgse scene aan de beurt!

Voor wie en waarom?
My ASS is bedoeld om het werk van kunstenaars/ontwerpers/ondernemers onder de aandacht te brengen van een breed publiek:
Wil je veel inspiratie opdoen maar heb je weinig tijd? Of wil je ervaring opdoen met het presenteren van jezelf en je werk?

Kom dan kijken naar de my ASS, of schrijf je in voor een van de 15 presentatieplaatsen!

Meer informatie:
http://www.stichtingkop.nl/index.php?p=14&id=59&cat=1


6 december 2007:
Expositie John, Ellen, Roel en Marijna
Vrijdag 7 december opent de groepstentoonstelling van John van Gils, Ellen Conradie, Roel Sloot en Marijna Hazen.

Tijdens de opening zullen The Legs de avond een muzikaal tintje geven.

7 december
vanaf 19:30 uur

8, 9 , 10 en 11 december van 12:00 tot 17:00 open.


20 november 2007:
Expositie Meike Weisfelt
Op 15 december vindt in NS16 een besloten expositie plaats van de schilderijen van Meike Weisfelt. Het is een overzicht van de schilderijen die ze gemaakt heeft gedurende de afgelopen vijf jaar.

Toegang is alleen voor mensen die een uitnodiging hebben gekregen.
Meer info op www.meikeweisfelt.blogspot.com.

15 december
van 14.00 uur tot 22.00 uur


15 november 2007:
CMYTwerk in KOP
De Kunstenaars Ontmoetings Plaats in Breda (KOP) organiseert een expositie over samenwerkings verbanden van ontwerpers onder de titel Associated Designers Network. Naast de posters van CMYTwerk (een initiatief van NS16-ers Bruut ontwerp en Kaftwerk) zullen de posters van Achtung Gestaltung ('s-Hertogenbosch) en de nieuwste Greytones (Eindhoven) te zien zijn.

30 november 2007 tot en met 20 januari 2008
vrijdag, zaterdag en zondag
van 13.00 tot 17.00 uur

Speelhuislaan 171, Breda
t: 076 587 9900 e: info@stichtingkop.nl

15 november 2007:
Expositie Vincent Koreman: Mistakes 1-8

Op 18 november presenteert de Tilburgse kunstenaar Vincent Koreman nieuw werk in NS16. Koreman (1972, Dongen) speelde vroeger in bekende punkbands als The Travoltas, The Spades en The House of Destructo, maar heeft zich sinds 2003 geheel gericht op zijn visuele werk. Naast schilderijen maakt hij ook animaties en films, meestal autonoom en teruggrijpend op dromen en elementen uit het christelijke geloof.

Vincent Koreman: Mistakes 1-8 bestaat uit een reeks schilderijen en schetsen, gebaseerd op mislukte foto's, gemaakt door kinderen. De schilderijen zijn bewerkt met ruwe stoffen als jute en bamboe en bevatten dikke lagen van verschillende verfsoorten, oliekrijt en zand. De originele foto's zijn ook te zien, plus de compositieschetsen die vooraf zijn gegaan aan de schilderijen.

Bij elk schilderij is ook een compositie te beluisteren die Koreman ervoor schreef. De eigenaar van het schilderij wordt dan ook eigenaar van een exclusieve compositie, die hij/zij niet alleen op cd mag meenemen, maar ook mag gebruiken, uitbrengen en verspreiden naar eigen inzicht. Een uniek concept in de vaderlandse kunst.

De expositie is te zien van 19 tot en met 25 november, dagelijks van 11.00 tot 18.00 uur in NS16 te Tilburg. Atelierruimte en kunstenaarsinitiatief NS16 heeft een ruime parkeerplaats aan de achterzijde, toegankelijk via de Goudenregenstraat. Op de opening op de 18de zijn er echter ook optredens van Light Brigade en Bas Verbeek plus een korte  introductie van de kunstenaar zelf.


9oktober 2007:
Een geslaagd grafisch experiment.
Op vrijdag 5 oktober opende de weekend expositie CMYTwerk. 10 vormgevers uit Tilburg deden mee aan een grafisch experiment waarin verschillende ontwerpen met het thema Tilburg over elkaar werden gedrukt en zo een nieuw beeld opleverde.

De expositie is inmiddels al weer gesloten maar zal vervolgd worden in Breda en misschien Eindhoven.

Meer informatie op www.cmytwerk.nl
of bij activiteiten.


17 september 2007:
ZXZW bij NS16.
Het ZXZW festival, dat plaats vindt in de periode van 16 tot en met 23 september op meer dan twintig verschillende locaties in de binnenstad van Tilburg, is met meer dan 200 deelnemende artiesten het grootste festival in haar soort binnen Europa.

Tijdens het festival zullen de volgende acts optreden in NS16: Orphax, Niobe
Ignatz, MoHa!, Jacob Kirkegaard.
Meer informatie bij activiteiten of op www.zxzw.nl


21 augustus 2007:
Op zondag 26 augustus 2007 zal het parkeerterrein van Ateliercomplex NS16 aan het NS-plein 16 te Tilburg omgetoverd worden tot een festivalterrein met een geheel nieuwe concept, namelijk: Het KLEINSTE festival van Nederland: Vak14! Niet het hele parkeerterrein zal worden gebruikt; het gehele festival zal plaatsvinden op slechts 1 parkeervak: Vak14. En dat is klein, maar fijn!

Naast een gezellige sfeer is er ook een zeer exclusief aanbod van artiesten uit alle delen van Europa. Vak14 is het enige festival in Nederland waarbij het niet gaat om hoge bezoekers-aantallen, winst en acts die iedereen al kent en is daarom uniek in zijn soort. En als je wilt blijven slapen: er is een camping aanwezig, op het naastgelegen Vak13!

Meer info op www.vak14.nl


30 juni 2007:
Opening expositie LAZY POETS TRAVELING BODY.
Schilderijen van S. Loyd Trumpstein.

Opening: Zaterdag 30 juni, 14:00 - 18:00 uur
Expositie: t/m 8 juli, 12:00 - 17:00 uur


18 juni 2007:
Last minute expo
Eindexamenexpositie visuele communicatie ABV 2007
(academie beeldende vorming Tilburg )

donderdag 21 juni t/m dinsdag 26 juni 2007
Locatie Ns16 en Interpolis
Ma t/m Vrij 10 - 17 uur
Za 11 - 16 uur

2 juni 2007:
De creatieve industrie: van groei tot bloei
�COLIN presenteert zijn onderzoek naar locatie, uitdagingen en productiviteit in de creatieve industrie'

21 juni
Aanvang: 13.00 uur
Tivolistraat 6
5017 HP TILBURG
www.colin.nl

1 mei 2007:
Expositie Sanne Jansen, Judith Boot en Julie van Zessen (mode/illustratie/beeldende kunst)

25 t/m 29 mei


2 april 2007:
NS16 deelnemers presenteren zich in Tilburg.
5 mei: Roel Sloot
tijdens het Wilhelminapark feest.

31 mei 2007:
Ivo van Leeuwen
en Stephan de Weert presenteren 5-luik over de geschiedenis van de tilburgse wijk Broekhoven. Toespraak van Burgemeester Ruud Vreeman. Groot feest met verrassingsacts. Locatie: Bet Kolen, aanvang 17:00.
31 maart 2007:
DE PLAYER komt naar Tilburg.
Het Rotterdamse kunstinitiatief maakte naam met opmerkelijke live performances (i.s.m. SMF Chicago, Video Palace Berlin, Koala Shooting Amsterdam, Hobo Klub Edinburgh, Scheld'Apen Antwerpen) waarbij video, muziek, poezie, guerilla-theater, cabaret en voedsel(!) elkaar afwisselen. In het NS16-complex presenteert DE PLAYER op zaterdag 31 maart de eerste editie van BIG MAG .

Op deze avond vindt tevens de Tilburgse premiére plaats van Aquarium, de nieuwe film van LEONARD & JEROEN (van NS16), het meest uitgelachen duo van nu. Op het programma staan verder:
GOODIEPAL (dk)
musical astonishment
KEREN CYTTER (iL)
video's
LORDOFTHEYUMYUM (us)
ADHD solo-acapella
BART PLANTENGA (us/nl)
lecture on yodeling
FCKN BSTRDS (nl)
noise perfo
DIE TRIP COMPUTER DIE (uk)
weird sounds
HEIN DINGEMANS (nl)
drawings
AD FIJNEMAN (nl)
tekeningen, schilderijen en gedichten
AD ROEFS (nl)
een zoektocht naar een onbekende meester aan de hand van gevonden schilderijen
YOWI (nl)
schrijversportretten
TRIO OBERGINE (nl)
mouthharporchestra
...plus crocktails, fashion, food, etc.

Namens NS16 bent u van harte uitgenodigd!

Zaterdag 31 maart
Aanvang: 20.00 uur
Entree: 6 euro
Adres: NS Plein 16
5014 DA TILBURG


16 maart 2007:
presentatie BIGMAG#1
.
BIG MAG. is een magazine dat een 12� vinyl picture disc bevat, in combinatie met drukwerk. Het blad dient als blauwdruk van waar DSPS/DE PLAYER voor staat en als extensie van het fysieke podium. Het is een magazine met vele originele bijdragen van kunstenaars, tekstschrijvers en muzikanten die de afgelopen jaren bij DE PLAYER op het podium hebben gestaan of in de toekomst zullen staan.
Zie activiteiten.
14 november 2006:
ARBEIDERS VERENIGT U
dating in de creatieve industrie
Stichting Veemarktkwartier en NS16 organiseren een informele borrel met alle ‘creative workers’ in het Veemarktkwartier. Ontmoeting en kennismaking staan centraal. Zie activiteiten.
24 augustus 2006:
NS16 in nrc next.
In de nrc next van dinsdag 16 augustus verscheen een artikel over creativiteit en cultuur in Tilburg waarin bijzondere aandacht was voor NS16 als culturele broedplaats.
23 juni 2006:
NS16 is compleet!
Met de komst van fotografe Anja Dierx breidt het spectrum van disciplines binnen NS16 zich verder uit. Zij betrekt per 1 juli het laatste nog beschikbare atelier, waarmee de volledige bezetting van NS16 een feit is.
12 mei 2006:
Niet gehinderd door enig gevoel voor regelmaat zullen de medewerkers van NS16 naast de eigen werkzaamheden tevens de handen ineen slaan om speciale culturele activiteiten aan het publiek te presenteren.

Een eerste voorbeeld daarvan is Bricolage Artistique, de officiële opening op zaterdag 3 juni aanstaande. De titel verwijst naar de bouwfase die de kunstenaars zojuist hebben afgesloten en vindt zijn weerslag in het werk van gelegenheidsduo Kees en Hans (‘Les Bricoleurs’) en de onthulling van een speciale bar.

 

Babs Appels
Bruut ontwerp
Anja Dierx
Fina Eikenaar
Kaftwerk
Ivo van Leeuwen
Jeroen de Leijer
Leonard en Jeroen
Abel Nagengast
Miranda Poel
Roel Sloot
Stephan vd Weert
Strijbos & Van Rijswijk
Studio Jan Koek
T.R.A.S.H.